Efter skilsmässa: 8 sätt att bli bättre

Amerikanska psykologer och relationsspecialister genomförde en undersökning bland frånskilda kvinnor och fann att äktenskapets upplösning inte är en punkt i livet utan tvärtom början på en ny väg..

Finansiera

Att bo utanför äktenskapet tvingar dig att lära dig att hålla reda på allt från din nuvarande budget till att planera din framtida pension. Det tror psykiater Scott Carroll. Shelley, 33, bekräftar sina ord: ”Jag gifte mig 17 år och skildes vid 26 år. För första gången i mitt liv blev jag själv ansvarig för att hyra en lägenhet, räkningar, köpa bil och försäkring. Det var den mest fruktansvärda men också den vackraste och oberoende tiden. ” Enkelt uttryckt, om man innan mannen var inblandad i all ekonomisk byråkrati, kommer du att växa i dina egna ögon genom att ta saken i egna händer och naturligtvis klara av dem, för det finns inget övernaturligt i detta..

Relationer

Förhållandeexpert Lori Bizzoko är säker på att kvinnor efter en skilsmässa blir mer uppmärksamma inte bara på valet av en framtida partner, de tittar på sig själva utifrån under samma blick och inser sina misstag.

”Skilsmässa lärde mig hur man blir en bättre partner”, säger Stephanie, 36. – Medan jag trodde att jag, genom att hålla tyst, behöll freden i familjen, faktiskt med denna tystnad, skapade jag en fientlig miljö med egna händer. Nu lär jag mig att inte vara rädd för min röst ”.

Hushållssysslor

Vanligtvis spelar mannen i huset rollen som Mr. ”fix it”, men efter skilsmässan går denna position till kvinnan, och det finns inget att oroa sig för!

”En enorm garderob kom till mig när min före detta man redan hade lämnat”, påminner den 38-årige Magali. ”Jag tog ut min fars gamla verktyg och bestämde att oavsett hur lång tid det tog, jag var tvungen att montera det här objektet själv. En evighet har gått. Jag gjorde det. Detta skåp har blivit en metafor för hela mitt liv. Äntligen gjorde jag något själv ”.

Karriär

Har du svårt att föreställa dig hur du kan göra en karriär efter flera år som hemmafru? Titta på J.K. Rowling, författaren till Harry Potter. Hon publicerade den första romanen om en trollkarl strax efter skilsmässan, och från en kvinna som knappt kunde klara sig, blev hon en miljonär! Vad är inte ett exempel att följa?

”Innan min skilsmässa var jag hemma-mamma i tio år, och nu har jag mitt eget företag – jag är en finansanalytiker, en advokat och jag hanterar skilsmässoärenden”, säger 48-årige Lori. ”Som fru använde jag aldrig min juridikexamen.”.

Relationer med barn

Psykolog Ramani Durvasula tror att en kvinna bara kan säga adjö till ohälsosamma äktenskapsförhållanden verkligen fokusera på och förstå sina barn. Hon upprepas av 38-åriga JC, efter skilsmässan slutade hon vara antsy och lärde sig att inte ta allt för känslomässigt. ”Om min dotter har bleknat någonstans blir jag inte hysterisk, men jag minns bara mig själv som tonåring och behandlar hennes handlingar med förståelse”, säger kvinnan..

Hälsa

Många studier visar att människor som är lyckligt gift lever längre. Kan du hålla dig frisk efter en skilsmässa? ja! Relationsexpert Lori Bizzoko tror att om förhållandet var dåligt, kommer sättet att bevara din kropp att vara genom skilsmässa, för den dagliga stressen kommer att försvinna i det här fallet. Och även när du var lycklig, men äktenskapet gick sönder, finns det fördelar. Psykolog Ramani Durvasula ser ensamhet som en stimulans. Om det inte längre finns någon i närheten som påminner dig: “ta ett piller”, “gå till läkaren,” kommer du att ta hälsa i dina egna händer och börja ta hand om dig själv. Det är mycket bättre än att leva i en olycklig union..

vänskap

”Skilsmässa är ett bra sätt att testa vem din riktiga vän är”, säger relationsspecialist April Massini. ”Mycket ofta går de som du trodde skulle täcka över ryggen med sitt ex.” Och du ska inte sörja över det här! De var inte riktiga vänner från början, vilket innebär att du nu inte behöver slösa bort din tid på dem..

Resor

Utforskning av världen kanske inte har varit en del av din makas planer, men nu när han inte är där, håller inget dig! Lär känna planeten själv. ”Efter skilsmässan bestämde jag mig för att resa så mycket som möjligt och inte vänta på att någon skulle följa med mig, inte vara rädd för att åka någonstans utan sällskap, säger den 49-årige Nicole. – Jag har besökt många platser som tidigare tycktes mig bara vara en dröm. Besökte Europa, Karibien, Kanada och Ryssland ”.