Tydliga manliga bedrägerier som alla kvinnor faller för

När en man vill vinna en kvinna sjunger han som en nattergal. Hon skulle behöva filtrera hans löften och övertygelser, men hon tror. Varför?

Naturligtvis gör allt som en man gör för sin egen fördel. När han vill rädda familjen berättar han för sin fru att han gick upp med sin älskarinna, för han insåg att han inte älskade henne alls. Och älskarinnan, som räknar med en passionerad kväll, lovar att ansöka om skilsmässa imorgon.

Med tiden blir en man bevuxen av lögner, och han bryr sig inte, för en lögn drar en annan och det finns inte längre styrkan att sluta.

Vilka fraser ska varna dig …

”Du är bättre än alla mina tidigare”

Troligtvis finns det viss sanning i denna fras, för nu är du med honom, och han älskar dig. Men en man är naturligtvis kapabel att jämföra, så att han objektivt kan bedöma vars borsch är smakligare, vars ben är vackrare och vars bröst är fylligare..

Det händer bara en tid då han inte bryr sig vem som är riktigt coolare, och han säger med all uppriktighet: ”Du är den bästa i världen.” Tror du på honom.

”Det finns inget mellan oss, vi är bara kollegor”

Din förlovade började försvinna på jobbet, laddad med ett nytt projekt? En kollega ringer till honom utanför arbetstid och de spenderar timmar på att diskutera arbetsstunder? Föredrar han att arbeta övertid istället för att gå på bio tillsammans? Och på dina påståenden att han har blivit för nära en kollega svarar han på allvar: ”Det finns inget mellan oss, vi är bara kollegor.”.

Och du, för att inte stöta på en konflikt, svälja hans bedrag och ge honom fullständig frihet, som han täcker med en brådskande uppgift från chefen, brist på tid och många andra.

”Vi kommer alltid vara tillsammans”

Förmodligen, vid någon tidpunkt, tror han själv på dessa ord och drömmer om att klämma dig i armarna till slutet av hans dagar. Man bör emellertid inte ta dessa fraser som en ed av evig kärlek, för troligen sägs de under påverkan av ögonblicket.

”Jag kommer alltid att hjälpa dig, oavsett vad som händer.”

Moderna män är rädda för ansvar, och när de har möjlighet att undvika det använder de det. Därför, om du gick sönder, kommer han att försvinna från ditt liv med ljusets hastighet och kommer inte ens tänka att låna ut en hjälpande hand när du frågar. Han kommer att ignorera samtal och meddelanden eller avsluta prenumerationen med meningslösa fraser.

Han brukade skulptera bilden av en hjälte och en gentleman, men nu bryr han sig inte om vad du tycker om honom. Och din ”idiot, freak, du lovade mig” berör honom inte alls.

”Jag övergavs aldrig”

Även om de gjorde det, vad är det för fel på det? Många av dem hade partners före idag. Alla med sina egna fördelar och nackdelar. Det var möjligt att stå ut med vissa, men inte med andra. Ibland lämnade kvinnor, ibland män. Det viktigaste är inte detta, det viktigaste är att utan kränkningar och besvikelser, så att telefonnumret finns kvar i anteckningsboken och inte minskar med en vän.

Men män fortsätter envist att insistera på att de övergav alla sina tidigare passioner för att hon var en dår / lat / smutsig / inte tog hand om sig själv / rökt mycket / svor / vägrade att bära klackar etc..

Och kvinnan, istället för att se sin brist i detta, tror att han aldrig kommer att säga detta om henne. Men förgäves. Han kommer att hitta något att komma till botten med. Och även om du, efter att ha fallit av kärlek till honom, lämnar först, kommer han med patos att säga till sin nya flickvän: ”Jag har aldrig blivit övergiven.”.

”Jag värdesätter bara ett seriöst förhållande”

Ja, ja, han skulle aldrig träffa sex. Han är bara intresserad av att skapa en familj och få ett barn. Omedelbart efter det första mötet planerar han gemensamt boende, semester och husdjur..

Och trodde du? En man kommer inte att kasta ord om din framtid utan att beräkna alla fördelar och nackdelar, men det tar tid.

Varför kvinnor, även när de ser och förstår att en man ljuger eller förskönar, fortsätter att låtsas tro på honom. Eller tror de verkligen?

Natalia Shevtsova

filmterapi, gestaltterapi

– Som den stora klassikern sa: ”Åh, det är inte svårt att lura mig … Jag själv är glad att bli lurad!”, Och i själva verket har innebörden av denna fras en djup och ganska direkt betydelse: det är mycket svårt att lura en person om han inte är redo att luras, och vice versa.

Anledningarna till att kvinnor är villiga att inte märka eller inte se bedrägeri från en man kan vara olika..

Till exempel svåra livsförhållanden när det inte finns någon annanstans att gå och en förrädisk partner är det enda sättet att uppehålla sig. Då är förhållandet ett fynd med villkor, vilket är användningen av vissa kvaliteter hos varandra..

En annan anledning, djupare, mindre uppenbar och upplevd, kan vara beroende relationer. En partner behöver psykologiskt den andra och kan inte föreställa sig sitt liv utan honom, han är redo att uthärda bedrägeri och ännu mer allvarliga saker, såsom fysiskt eller psykiskt våld. I vilket fall som helst kommer ett sådant förhållande förr eller senare att orsaka obehag och förstöra livskvaliteten, så du måste ta itu med problemet på ett eller annat sätt..

I det första fallet kan du vända dig till vänner, föräldrar för att få hjälp eller tänka på hur du kan förse dig själv med din egen styrka. Det andra fallet är mer komplicerat, eftersom missbruk är ett psykologiskt problem och inte alltid ens realiseras av en person. Men om larmklockor dyker upp och du känner att något behöver ändras, bör du söka råd från en psykolog eller läsa relevant litteratur om beroendeframkallande förhållanden. En av författarna som täcker detta ämne är Alexander Nosov (”Kärleksmissbruk: hur man kommer ur ohälsosamma relationer”).