Obehagliga frågor på ett datum som du inte behöver svara på

Vi analyserar de viktigaste frågorna som män ofta förvirrar oss med.

7 september 2019

Denis Ivanov

Psykologi

Chef för sociala program för Association for Cognitive-Behavioral Psychotherapy, psykolog vid BeCBT-centret. Anställd vid Federal State Budgetary Scientific Institution ”Scientific Center for Mental Health”.

Vad man än kan säga är relationer med andra kanske den största biten i vår paj som kallas ”lycka”. Så viktig som den här frågan är den också svår och fylld med många rädslor. Att se dum ut i en absurd situation, att vara förödmjukad, förolämpad, förvirrad och förstöra allt – detta är det lilla som vi är rädda för och som vi förbereder oss för.

Hur hanterar vi detta? Oftast använder vi undvikande – kommunicerar inte alls, går inte på datum, var tyst och ler sött. Det andra sättet är blekande. Det vill säga, gör inte alls något åt ​​problemet. Det tredje sättet att hantera rädslan för kommunikation är att möta dem, det vill säga att börja ”slåss”, pumpa dina färdigheter.

Låt oss ta reda på hur man svarar på de obekväma frågor som tjejer ofta möter på datum..

Hur svarar du på frågan … varför har du inte en pojkvän?

För tillfället är det bra om irritation eller ilska uppträder. När allt kommer omkring bryter killen gränser och försöker ta reda på dina brister på det här sättet. Det är värt att observera om sådan otrevlighet inte är hans vanliga stil. Och det är inte nödvändigt att svara, ja, eller ange för vilket syfte han ställer en sådan fråga.

Vad man ska säga om de frågar … Varför slog de upp med sitt ex och vem som lämnade vem?

Förmodligen är killen rädd för att bli övergiven, eller så upprepar frågan den tidigare och försöker så att skämma bort dina hemska sidor av karaktär. Hur som helst är frågan taktlös, eftersom ämnet kan vara smärtsamt för dig, och en adekvat person kunde ha antagit detta. Rekommendationerna är desamma.

Berätta sanningen eller ljuga när du svarar på frågan .. hur många relationer har du haft?

Kanske styrs den unga mannen av höga moraliska principer och letar efter samma dam i hjärtat. Men, troligtvis, bakom detta döljs hans självtvivel. I båda fallen är denna fråga en mening för dig själv..

Vad man ska säga när man blir frågad … Varför behöver du en pojkvän?

Uppenbarligen vill han anpassa sina mål till dina. Vem vet vilken typ av svar den unge mannen vill ha. Det är upp till dig att svara eller inte, ibland är det skrämmande att säga sanningen, men staden tar mod, ibland är det bra att bara skratta av det.

Varför frågar en man … Var och med vem bor jag??

Idag är det anständigt att diskutera sådana frågor, liksom frågor om lönens storlek och inkomstkällor. Och om datumet är det första bör du inte desto mer avslöja information om dig själv. Om du vill skydda en man och ge honom ett bekvämt liv, är det upp till dig hur länge du är redo att verka.

Vad en kille tänker när han säger … Tänk om jag gillar dig?

Inte ett dåligt försök, särskilt om frågan åtföljs av ett leende. Det ser ut som att han verkligen gillar dig, men varför frågar han det här? Troligen förstå hur snabb konvergenshastigheten kan vara.

Kom ihåg de fyra B när du svarar på frågor. Detta är en typ av guldstandard för säkra svar..

Ta hand om gränserna

Det handlar främst om din säkerhet. Något obehag är ditt interna larm. Ignorera inte dina känslor och agera utifrån dina egna behov och intressen, försök inte spela andras spel enligt någon annans regler.

Var självsäker

Förtroende betyder inte oförskämdhet. Bryt inte andras gränser inte ens som svar på oförskämdhet. Slösa inte bort din tid och energi. Föreläsa eller ge råd. Ett säkert ”nej” eller ”stopp” räcker för att bara sätta stopp för kommunikationen.

Var dig själv

Bara inte sminka eller spela något. Varför behöver du skriva svåra svar eller dölja dina känslor? Du kan uttrycka dem konstruktivt. Om du är chockad av en fråga, säg bara att frågan chockade dig. Om du blir förolämpad av en fråga, berätta bara för mig vad som är obehagligt för dig. Det finns inget värre än att försöka undertrycka dina känslor, speciellt om förhållandet just har börjat, men det är värt att uttrycka dina känslor i ord.

Var vis

Ibland är en vuxen man också någonstans en utsatt pojke med sina egna behov och rädslor. Även han kanske inte förstår något och inte kan. Försök att se denna sårbarhet hos honom. Kanske när han frågades om ex-pojkvänner var han faktiskt orolig för om han var tillräckligt bra för att vara viktig för dig..

Kommunikationsförmåga är en nödvändig del av livet. Det är synd att det är omöjligt att förbereda sig för alla problem. Det finns dock ett universellt botemedel som gör dig mer självsäker, och det är psykoterapi. Det är viktigt för oss alla att lära oss att förstå oss själva, för att bara vara mer harmoniska, bara att vara oss själva.